شوربه المأكولات البحري

المقادير:

نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا

-نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق

-نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك

-كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك

-كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات

-نصف راس ثوم مفروم ناعم

-نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور

-زيت زيتون وزبدة

-ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا

طريقة التحضير :

1-لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس

2-يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف

3-تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق

4-اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر

5-ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك

6-الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى

7-ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك وحلقات الكليمارى او

السبيط او السيبيا او الحبار ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل

والكمون


المزيد...
 

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who Read This Thread (Total Members: 1)

User Who Replied This Thread (Total Members: 1)

عودة
أعلى